Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları ağır insan topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı koskocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangın bapsı kilidi takılırken ilgi edilmesi gereken en önemli uzuv ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin anlamsıza düşmesidir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan rebabi gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir standart olmadığı midein sac sözınlığı 1.0 mm veya daha rakik kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara bulmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin cenahı rabıta, yangın bapları çoğunlukla özel istila ve kapı menteşeleri üzere öteki yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Malzeme: Yangın kapılarında genellikle çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve kötü sızdırmaz özellikleri olgunlaşmak zorundadır.

Yangın Merdiveni Kapısı Ancak, yangın kapısı vandözları beyninde yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, yakışır fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri güçlü fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın sırasında güvenliğin katkısızlanması ve tatminkâr şekilde tahliyenin gerçekleşmesi kucakin kullanılan baplara yangın Yangın Kapısı merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın bırakma edilmesine imkân tanır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin selim şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Montaj: Yangın bapsı, akıllıca şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şık olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Binalarda kâin yangın bapları ve ana kapıların semtı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın Yangın Kapısı bâtınindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Derece: Haberde adı geçen şirket isimleri ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak alfabelmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.

Report this wiki page